HOME AND My FRIENDSTER

Tutorial lain..

Scrip bergerak

Dah lama rasanya tak buat tutorial nie..yer la..ashik busy jer sejak kebelakangan nie...
Ok la...tutorial kali nie pulak pasal nak buat scrip yang bergerak2(padlah tak tau klu ada nama lain) mcm gambar kat bawah nie....

Tutorial nie pon bukan padlah tau sendiri..yang tau nie pon menuntut ngan cik mira comel kita tu...nak usha blog dia ble click kat bawah ni..

ok la..sambung balik tutorial
1.loging kat url nie title bar maker
2.add a Add title bar message _______ kemudian click Add
3.Choose an effect(ikut suka la nak tulisan tu gerak cam mana pon) 
4.Click priview
5.klu dah puas hati click kat generate
6.copy semua coding yang kat dlm kotak tu....
pastekan kat korang nyer add a gedget
caranya:
1. Click kat Layout
2. Click Add a Gadget
3. pilih HTML/JavaScript
4. Kemudian pastekan coding tadi
5. Save
selesai...selamat mencoba..klu ada soalan tanya kat Cbox yer..

post signature

3 comments:

Fadhlah said...

jadi tak?klu tak jadi nanti padlah ajar yang detail nyer...

NGoNgexz said...

x jadi pun...kuar coding kt blog kita..bkn scrip yg gerak ehss

A.N.D.I.Z.A.®™ said...

hehehe aku jadi..